Slagerij Wim JacobsGewoon 'n goeie slager |
Schuif het rooster in het midden in de oven en verwarm deze voor. Doe het gehakt met de eieren in een kom. Maak de wortels en de selderij schoon en snijd de groenten in stukken. Was de peterselie, snijd de onderste delen van de steeltjes af. Snijd de wortel, selderij, peterselie, jeneverbes en de ham fijn.
Roer het mengsel met de kaas door het gehakt; voeg naar smaak peper, nootmuskaat, kruidnagel, mosterd en zout toe. Roer er 2 eetlepels paneermeel door en zoveel melk dat er een soepel maar toch stevig gehakt ontstaat.
Vorm van het gehakt een ovale bal, kneed eventuele barstjes weg en rol het gehakt door het paneermeel. Bestrijk de vorm met olie en leg het gehakt erin. Dek deze af met folie en bind dat met een touwtje vast. Doe de vorm in de oven.
Zet, als het gehakt ongeveer 1 uur in de oven staat, de worteltjes op met weinig water en wat zout. Kook de worteltjes gaar, giet het kookvocht af en roer de jam en de helft van de boter door de worteltjes; houd deze warm.
Neem de vorm uit de oven; verwijder het folie en giet het bakvocht uit de vorm in een steelpan. Voeg hier de wijn en de rest van de boter aan toe en laat de vloeistof zacht koken tot een dik sausje.
Breng het gehakt uit de vorm over op de vleesschotel, leg daar ook de geglaceerde worteltjes op en schenk het sausje over het vlees. Serveer luchtige aardappelpuree bij dit gerecht.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.