Slagerij Wim JacobsGewoon 'n goeie slager |
Zeef de bloem met het zout in een kom en snijd er met 2 messen de boter en margarine door, zodat het op broodkruimels lijkt. Kneed met een beetje ijskoud water tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid oppervlak en bekleed een ondiepe ovenschaal van 20 cm hiermee. Leg er een stukje aluminiumfolie op met wat oude witte ongekookte bonen of macaroni en bak het deeg 20 minuten in een oven van 200 graden Celsius. Het deeg is nu knapperig, maar nog licht van kleur. Haal tijdens de laatste 4 tot 5 minuten de aluminiumfolie eraf.
Schrap de asperges voorzichtig onder het kopje en schil ze verder dun. Kook deze in 30 tot 40 minuten gaar in kokend water met zout. Laat deze goed uitlekken. Houd er 6 tot 8 over voor de garnering en snijd de rest in kleine stukjes. Maak van de boter, bloem en melk een vrij dikke saus in een pan op het vuur. Haal de pan vervolgens van het vuur en roer de geraspte kaas erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de gesneden asperges erdoor en vul de taartbodem hiermee. Garneer met de apart gelegde asperges, tomaat en tuinkruiden. Bestrijk de taart met een beetje gesmolten boter en zet onder een warme grill.
Garneer de taart met tomaat en fijngehakte tuinkruiden.
Lekker met bijvoorbeeld een knapperige salade van kropsla, sinaasappel, walnoten, rozijnen en tuinkers. Tip: gebruik bladerdeeg in plaats van het deeg zelf te maken als u geen tijd heeft.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.